Assistant Instructor

De opstap naar Open Water Instructor.

Deel je onderwateravonturen met anderen! Breng je enthousiasme over op beginnende duikers. Als je dat leuk vindt dan is de Assistant Instructor opleiding echt iets voor jou.

Als Assistant Instructor ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van je cursisten en mededuikers. Met de opleiding tot IDD Assistant Instructor vergroot jij als Divemaster je kennis en vaardigheden nog verder. Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor de geïnteresseerde sportduiker die graag een professionele instructeur wil assisteren in zijn vrije tijd om zijn hobby verder uit te bouwen. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan je didactische- en praktische vaardigheden. Na deze opleiding kun je assisteren bij duikinstructies, zelfstandig diverse duikopleidingen geven en deze ook brevetteren. Tevens kan je allerlei duikactiviteiten op duikscholen, duikresorts en liveaboards organiseren en begeleiden, zowel in binnen- als buitenland. Krijg je vervolgens de smaak van het assisteren bij opleiden goed te pakken dan is dit de ideale opstap naar een volwaardige instructeursopleiding.

Wat gaan we doen

In een aantal dagen leren we je hoe je de diverse basiscursussen kunt geven. Je leert hoe je de lesstof kunt over brengen aan de hand van het IDD modulaire lessysteem.

De belangrijkste onderdelen:

  • We leren je de IDD richtlijnen en procedures van de cursussen die jij mag geven en we leren je les te geven volgens het IDD lessysteem.
  • Uiteraard gaan we dieper in op risicomanagement en duikveiligheid en we leren je hoe te handelen in noodsituaties.
  • Het verzorgen van theoriemodules;
  • Het verzorgen van zwembad (beschut buitenwater) modules;
  • Het verzorgen van buitenwater modules;

Wat heb je nodig

  • Minimumleeftijd voor deelname: 18
  • Je bent een Divemaster
  • Je hebt het Medical Trained brevet of een equivalent
  • Je hebt minimaal 60 gelogde duiken (exclusief trainingsduiken)

Brevet

Na het afronden van de cursus mag de IDD Assistant Instructor zelfstandig snorkelduikers opleiden en examineren. Tevens mag je onder toezicht van een actieve status IDD Instructor de theorie, zwembad / beschut buitenwater (confined water) en open water trainingen verzorgen van de Open Water Diver, Advanced Open Water Diver en Rescue Diver cursus.

Doe mee

Kom naar een van de aangesloten ‘Take the Challenge’ duikscholen en schrijf je in voor de opleiding Assistant Instructor. Anderen jouw passie voor het duiken leren.

assistent-instructeur

Ook interessant voor jou

Course Director

Course Director

Voor iedereen die meer wil in de duikindustrie. De IDD Course Directors zijn de masters van de duikinstructeurs. ... Meer

> Naar alle opleidingen >