– Beginnende duiker –

Start jouw avontuur
in een nieuwe wereld onderwater

Behaal in slechts 3 stappen je duikbrevet!

Of je nu begint als snorkelduiker of kiest voor een introductieduik met perslucht, het begint bij IDD! Bij IDD ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit en een opleiding die zich aan jou aanpast.

IDD brevetten zijn wereldwijd erkend!

Haal je theorie
met de online cursus

Oefenen in een veilige omgeving

Duik het buitenwater in met instructeur

Start hier om je duikbrevet te halen

Wil je snorkelen of wil je gelijk de diepte in. Met een IDD duikopleiding kan het allemaal.

Zweven. Gewichtloos vrij voelen. Genieten van de natuur. Fun. Duiken exclusief? Welnee, duiken is mogelijk voor iedereen. Ook voor jou, want duiken is veel makkelijker dan je denkt. Je hebt alleen de juiste duikuitrusting nodig en je moet weten wat je doet. En laten wij nou precies weten hoe we je dat bij kunnen brengen! IDD is één van de wereldwijd erkende duikopleiders. Honderden duikscholen zijn bij ons aangesloten en gebruiken succesvol onze eenvoudige modulair opgebouwde lesmethode.

Doe alvast een digitale proefduik

Om goed te kunnen duiken is het belangrijk dat je weet wat je doet. Zo kun je bijvoorbeeld onder water niet even tegen een andere duiker vertellen dat je graag weer omhoog wil of dat je eens een kijkje wil nemen bij dat wrak dat je in de diepte ziet liggen. We starten daarom een duikcursus altijd met theorie. En dat kan je doen vanuit je luie stoel. Hartstikke leuk, want zo kom je ook alvast lekker in de stemming.

Zorg dat je goed verzekerd bent.

Veilig en ontspannen duiken vraagt ook om een goede voorbereiding en bij een voorbereiding hoort ook een goede verzekering. En laten we dat nou ook voor je verzorgen. Ons doel. Een goede verzekering tegen een goede prijs.

Jong geleerd…

Je kan natuurlijk gaan snorkelen zodra je je diploma hebt. Al onze duikscholen bieden de leukste snorkelduiken. Neem eens een kijkje. Snorkelen is hartstikke leuk. Je ziet drijvend op het water veel onderwater. Wil je je de onderwaterwereld nog verder afspeuren dan kan je al een duikbrevet halen vanaf 8 jaar. De Dolphin opleiding is speciaal ingericht voor jou. Samen met vriendjes wordt je in stapjes een Tuimelaar, dan een Beluga en als je klaar bent dan snijdt je door het water als een echte Orca. Wil je eerst een keertje proberen? Dat kan ook, meld je dan aan voor een introductieduik. Dat is een proefduik.

dolphin-ranger
idd-world

Laat je inspireren voor jouw duikavontuur

Duiken moet je in het echt ervaren. Dat is het leukst. Maar je kan je in de IDD World of Diving al eens lekker laten maken. Je kan de meest prachtige foto’s en video’s bekijken en lezen welke duikplekken in Nederland en de rest van de wereld mooi en speciaal zijn. 

Zorg voor een goede duikuitrusting

Als je voor het eerst gaat duiken dan kan je bij de duikschool waar je je opleiding gaat doen terecht voor het lenen of huren van een pak. De duikschool kan je ook adviseren over de duikuitrusting die je nodig hebt en kan je vertellen waar je dit het beste kunt kopen als je zelf een duikuitrusting wil hebben. Maar IDD zou IDD niet zijn als we je niet al een handje op weg helpen. We leggen graag uit waar je op moet letten bij een duikuitrusting. Hoe je een pak het beste aantrekt, etc.. In onze webshop kan je ook wat artikelen vinden. Geen volledig duikpak, want een duikpak moet als gegoten zitten en dat moet je niet online kopen, tenzij je exact weet wat je nodig hebt.

duikuitrusting