Wreck Diver

Opleiding tot wrakduiken.

Duik in het verleden en geniet! Wrakken van schepen, vliegtuigen en zelfs auto’s. Soms met opzet tot zinken gebracht om een kunstmatig rif te vormen, soms om andere redenen gezonken. Altijd wemelt het van het zeeleven. Fascinerend voor zowel de spoorzoeker die mysteries wil ontrafelen als voor de natuurgenieter die het zeeleven wil leren kennen. De IDD Wreck Diver cursus is één van de populairste opleidingen. En met recht, want het brevet opent deuren naar geweldige onderwaterbeloningen.

What we are going to do

De opleiding begint met het doornemen van de richtlijnen voor het onderzoeken en ongemoeid laten van wrakken. Bedenk dat wrakken nog steeds een eigenaar hebben en mogelijk van grote historische waarde zijn. Soms ligt er zelfs nog munitie of explosieven. Daar blijf je uiteraard vanaf. Sommige wrakken zijn zelfs beschermd door wetgeving gericht op het behoud van de historische en culturele betekenis.

Bij het duiken behandelen we het volgende:

  • De veiligheidsregels die je in acht moet nemen bij het navigeren rond wrakken
  • Hoe je een wrak onderzoekt en in kaart brengt
  • Hoe je een lijn en riel gebruikt bij het verkennen van de binnenkant van een wrak
  • We gaan je technieken bij brengen om te voorkomen dat je met je vinnen en vinslagen slib laat opdwarrelen en daardoor het wrak en de bewoners verstoort

What you need

Join us

Kom naar één van de aangesloten  duikscholen en schrijf je in voor de opleiding.

wreck diving

Also interesting for you

Boat Diver

Boat Diver

Diving from a boat brings unlimited possibilities. Enjoy the ... More

> To all training courses >