IDD Specialty's met een brevet vanaf Advanced Open Water Diver

Cave Diver

Geniet van de rust en duisternis die in een grot heersen

Er zijn duikers die met veel facetten van de duiksport bekend zijn en er plezier in hebben om iets te ondernemen wat ze nog niet eerder hebben gedaan.

Wat maakt een grotduik dan zo anders dan een Open Water duik? Binnen de grenzen van het recreatieduiken is het in bijna alle gevallen mogelijk om bij problemen direct naar de oppervlakte te stijgen. Bij grotduiken is het bij een noodgeval niet mogelijk om een verticale opstijging te maken. Door deze barrière is het dus ook niet meer mogelijk om een gecontroleerde noodopstijging te maken.

Extra maatregelen

Daarom moet je bij een grotduik een aantal extra maatregelen treffen en van een aantal zaken op de hoogte moeten zijn. Als jij je houdt aan de regels zal niets het plezier van een grotduik in de weg staan en kan je in een grot op een veilige manier genieten van de serene rust en schitterende steenformaties.

Doe mee!

Kom naar een van de aangesloten ‘Take the Challenge’ duikscholen en schrijf je in voor de opleiding Cave Diver. Ervaar de beleving om onder water te zweven.