IDD Specialty's voor iedereen

Automatic External Defibrillator

Wanneer het hart stopt met kloppen gaat de tijd tikken!

Een Automatic External Defibrillator (AED) kan het hartritme weer herstellen bij een hartstilstand.

Bij een hartstilstand staat namelijk het hart meestal niet helemaal stil, dat lijkt alleen zo. De hartkamers worden heel snel en chaotisch geprikkeld, waardoor ze niet meer samentrekken. Dit heet ventrikelfibrilleren. Een AED is dan nodig om het hart te resetten en weer normaal te laten kloppen. Dit resetten noemen we defibrilleren.

Goed om te weten

Wie mag een AED bedienen?

In Nederland mag iedereen een AED gebruiken, maar in deze opleiding leer je hoe een AED werkt en je oefent met het aansluiten en bedienen. Als je dan een keer echt een AED moet gebruiken geeft jou dat zekerheid en gaan er geen kostbare minuten verloren.

Reanimeren en AED

Wat doe je als een duiker aan de waterkant plotseling in elkaar zakt  of als je vriendin op straat ineens stopt met ademhalen? Hoe sneller je begint met reanimeren en AED, hoe groter hun overlevingskansen zijn.

Wil je meer weten over Eerste Hulp en reanimatie? Voor alle vragen over de opleiding IDD Medical Trained kan je terecht bij een IDD Duikschool in jouw omgeving.

Doe mee!

Kom naar een van de aangesloten ‘Take the Challenge’ duikscholen en schrijf je in voor de opleiding Automatic External Defibrillator. Of ervaar de beleving om onder water te zweven.

De volgende stap

Bij IDD kan je ook terecht voor andere Specialty’s.