Hallo IDD instructeurs in Nederland,

Een aantal jaren geleden maakten wij kennis met Rene Huisman van OceanReef. Hij bood op dat moment de instructeurs opleiding volgplaats masker duiken aan op ons mooie eiland Curaçao en wij hebben daar meteen aan meegedaan. We zien hier natuurlijk hoe het volgelaats snorkelmasker heel snel zijn intrede heeft gedaan bij snorkelaars. Na de eerste argwanende blikken is dit fenomeen al niet meer weg te denken uit het beeld en zien we hoe meer en meer gerenommeerde fabrikanten van duik uitrusting nu met hun eigen volgelaats snorkelmasker op de markt komen. Denk daarbij bijv. aan Cressi.

Wij waren meteen heel enthousiast over het duiken met het volgelaatsmasker van Ocean Reef en vroegen ons af waarom er geen introductie duiken en open water cursussen met dit masker gegeven zouden kunnen worden. Gelukkig was IDD meteen bereid om met ons over dit idee te brainstormen en samen hebben we de introductie duik en open water cursus zo aangepast dat die nu inmiddels al ruim 2 jaar ook met dit masker gedaan mag worden. Een gat in de markt!!

Mensen die voorheen niet durfden te snorkelen en nu met volgelaats snorkelmasker wel snorkelen durven met het volgelaats duikmasker nu ook de volgende stap te maken. En zeg nu zelf, het is toch geweldig om te kunnen duiken zonder dat er water in het masker kan komen en zonder dat je je ademautomaat kan verliezen? Om nog maar niet te praten over het feit dat het masker niet beslaat (tenzij je bij extreem koude temperaturen duikt) en dat je door je neus kan ademen.

Ook de groep mensen die om wat voor reden dan ook moeilijk een ademautomaat in hun mond kunnen houden bereik je nu met dit masker. Voor ons heeft dit masker al zoveel gebracht en we hebben al heel veel mensen gelukkig kunnen maken omdat ze nu toch kunnen duiken.

Natuurlijk zijn er wat oefeningen in de cursus verdwenen omdat ze simpelweg niet nodig zijn bij het duiken met die masker, en zijn er andere, specifiek voor dit masker bedoelde oefeningen bij gekomen. 

Wat we vaak zien gebeuren is dat duikers de cursus met volgelaatsmasker doen en na deze cursus zoveel vertrouwen in zichzelf hebben gekregen dat ze 2 extra duiken boeken met de oefeningen die bij de ouderwetse open water cursus en conventioneel masker en ademautomaat horen. Als het ware dus een specialty conventioneel duiken. Ze zijn dan dus voor beide gecertificeerd, omdat zowel wij als zij ons beseffen dat het volgelaatsmasker nog niet overal te huur. is. Voor die mensen die echt niet anders willen als het volgelaatsmasker. Die kopen het bij ons na hun cursus.

Van instructeurs uit Nederland horen we vaak: Het is beter om met het andere masker te leren duiken. Onzin natuurlijk, maar zoals zo vaak klopt het gezegde:’wat de boer niet kent….” 

Wij weerleggen dan met de volgende voorbeelden: Ik kan schakelwagen rijden, vind een automaat veel relaxter. Of: toen internet in opkomst was was iedereen tegen, nu is het eerste wat men vraagt als men op zijn vakantie adres arriveert: Wat is de code van wifi?:
Mensen, IDD is nog de ENIGE organisatie wereldwijd die dit kan bieden, het is een verloren kans als jullie hier niet op in spelen. PADI komt er al aan, die staat inmiddels onder voorwaarden de introductieduik al toe. Nu is nog jullie  kans, en IDD probeert jullie daar tot nu toe al geweldig  bij te helpen met voordelige instructeurs opleidingen en gunstige prijzen om de maskers te huren. Beter zou natuurlijk nog zijn als jullie als instructeur je eigen masker zou hebben en op die manier mensen ‘lekker’ maakt. 
Spring in dit gat, maak gebruik van de voorsprong die je nu nog hebt op andere duik organisaties. Het volgelaatsmasker is een blijvertje en zal zeker langzaam de markt gaan overnemen.

Mochten jullie vragen hebben over onze ervaringen met de maskers van OceanReef, stuur me dan even een e-mail. Om maar een voorbeeldje te noemen, de maskers met zwart siliconen neuspocket zijn super stoer, maar moeilijker af te stellen voor de onervaren cursisten omdat je niet mee kan kijken hoe de neusdopjes op het gezicht zitten. Dus voor lessen beter transparante neuspockets. Klein verschil, groot gemak. 

Zonnige groet, Patricia en Rob

 

×
×

Winkelmand